(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Vinná klobása pečená dietněji (ve vlastní šťávě) na plechu
Potřebné ingredience
vinná klobása - na plech se mi vejde cca 1,75 kg (2kg už jsou namačkané maximum)
Postup přípravy
Vinnou klobásu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a stočíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na cca 200°C, hlídáme připečení, když je dozlatova opečená jedna strana, otočíme. Pak už druhou stranu jen nechávám dodělat na grilu, je lepší kůrčička. Při tomto způsobu přípravy klobás se nemusíme zatěžovat spícháváním špejlemi ani obalováním a i to, že nejsou smažené na oleji, je trochu dietnější varianta přípravy. Pokud pustí hodně šťávy, odeberu pár lžic pryč, aby se klobásy nevařily ve vlastní šťávě, ale většinou nechávám, ničemu o nevadí.
Jinak už vinné klobásy nepeču.
Dobrou chuť!
Jinak už vinné klobásy nepeču.
Dobrou chuť!
smotané na pečícím papíře
otočené uprostřed pečení
a hotovo
již na talíři
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marsi-28
(upraveno)
13. 1. 2014, 11:41
Také si myslímze to není zádná novinka.Delám na rostu pod grilem takze veskerý tuk odteče do pekáce.
Vanusak
(upraveno)
13. 1. 2014, 18:19
@marsi-28
Marcelo, jak vidíte níže, tak opravdu pro někoho to nový způsob přípravy je. To, co jednomu přijde naprosto běžné, druhému může usnadnit práci, protože to slyší poprvé.
Pesinka
(upraveno)
13. 1. 2014, 10:33
Díky za dietnější tip na pečení klobásy Já vždy rostu po upečení klobás na pánvi,jak mám zajetelenej sporák Klobásu v trojobalu máme rádi s brkaší,ale klasiku příště upeču dle Vás
Vanusak
(upraveno)
13. 1. 2014, 14:06
@Pesinka
Petro, není zač. Někomu to přijde jako dávno jasný nápad, pro někoho to může být novinka. Hlavně, že se u vás osvědčila.
Makyke
(upraveno)
26. 12. 2013, 13:14
letos vyzkoušeno v troubě a super děkuji
Vanusak
(upraveno)
26. 12. 2013, 14:00
@Makyke
Díky za vyzkoušení a jsem ráda, že chutnalo.
Ellina1
(upraveno)
31. 8. 2012, 16:00
A kde se dají ty klobásky koupit? Už sem myslela, že se ani neprodávají
Vanusak
(upraveno)
31. 8. 2012, 22:26
@Ellina1
Eliško, u nás je mívají klasicky v řeznictví, někdy i normálně ve Sparu, tam taky nejsou špatný. Před Vánocema je to jasný, že je mají určitě, u nás je to klasika s kaprem na Štědrý den, to nesmí chybět na stole.
kopretin.a
(upraveno)
31. 8. 2012, 9:06
a to se dělá i jinak? znám to jen takhle
Vanusak
(upraveno)
31. 8. 2012, 15:10
@kopretin.a
Heleno, no právě, že většinou se tady u nás dělá tak, že se zamotá, spíchne špejlí, obalí v hladké mouce a smaží se na oleji na pánvi. Nebo další varianta je, že se zamotá, spíchne a obaluje v trojobalu jako řízek a opět smaží na oleji. Anebo dokonce se jenom nakrájí na 15 cm kousky a vaří se ve vodě jako párek...
kopretin.a
(upraveno)
31. 8. 2012, 15:33
@Vanusak
ve vodě jako párek? no to si vůbec neumím představit ..obalované jsem to taky nikdy neviděla...prostě v troubě mi to přijde jediné použitelné řešení
Vanusak
(upraveno)
31. 8. 2012, 22:27
@kopretin.a
No vidíte, tak zas něco pro info navíc.
kachena
(upraveno)
31. 8. 2012, 8:32
taky jinak vinnou klobásu nedělám...